venetië-gold mask from venice - sun -shutterstock_9339874Privacy en cookies

 

Privacy

De stichting is op dit moment bezig met het op schrift zetten hoe wordt omgegaan met persoonsgegevens (o.a. door een Persoonlijke Impact Analyse).. Nu al wel duidelijk is dat de stichting ondubbelzinnige toestemming vraagt aan personen waarvan de stichting (tijdelijk) persoonsgegevens verzamelt, bijvoorbeeld een reserveringslijst voor een project dat onder het beheer van de stichting valt of persoonsgegevens die noorzakelijk zijn omdat deze gegevens betreffen van derden die via een overeenkomst gelieerd zijn aan een van de projecten van de stichting. Bij alle overeenkomsten die de stichting sluit vanaf 25 mei 2018 wordt een duidelijke toestemmingsclausule ivm persoonsgegevens bijgesloten. De stichting verwerkt geen bijzondere persoonsgegevens zoals gegevens als BSN-nummers of lidmaatschappen. Bij eenieder die contact opneemt met de stichting omdat hij of zij gegevens will wijzigen of verwijderen benadrukt de stichting de rechten van deze personen zoals het recht op inzage persoonsgegevens ofhet recht op correctie en verwijdering van persoonsgegevens. De stichting let nauwlettend op het beheer van persoonsgegevens en zodra de stichting zich gewaar wordt van inbreuk op die gegevens (hack) of op vrijelijk beschikbare persoonsgegevens (een vergeten USB-stick, een verloren laptop, enz.) zal de stichting binnen de wettelijk aangegeven termijn zo'n datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de betrokkenen informeren.

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google·wel/niet·toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

Cookierecht.nl
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen